zondag 7 augustus 2011

Zomerse dagen

Hoewel de weerman nog wel enige waarschuwingen uitte, heb ik vandaag de wandelschoenen aangetrokken en ben de etappe van Vorden naar Brummen gaan lopen. Na een wat verlate start (dit keer had de laatste trein vertraging...) ging het wandelen erg lekker. Zonnetje op de huid, wind door de haren.

Ik wilde eigenlijk een beetje opschieten om nog een beetje op tijd terug thuis te zijn, maar toen liep ik langs het landgoed Hackford. En dat had zo'n zomers-Zweedse uitstraling dat ik toch even bleef hangen...

In Wichmond heb ik toch even geschuild voor een stevige bui met pijpenstelen. Maar al snel ging dat over naar miezer, en ging het best met poncho aan. Alleen jammer dat ik direct daarna een graspad in moest met grassen en distels tot aan de knieƫn. De broek droogt snel, maar de sokken gaan wat langzamer dan. Maar de ooievaar die ik daar spotte, maakte veel goed.

En dan op naar de IJssel. Daar was de route wat omgegooid en dat blijft verwarrend. Ik zag stickers (met opschrift "trekvogelpad", maar kon dat niet in overeenstemming brengen met de kaart. Ook niet met hulp van kompas of smartphone. Een andere wandelaar bracht uitkomst: ze hadden de route omgelegd... Daardoor de trein terug op een minuut of vijf gemist, maar na zo'n wandeling is een bankje in het zonnetje best lekker.

1 opmerking:

  1. Gelukkig had je gezelschap aan die slakken, die liepen een stukje mee ?

    BeantwoordenVerwijderen