zaterdag 6 augustus 2011

Regenachtige dagen

Regenachtige dagen hebben ook zo hun voordelen. Eerst even ontbijten en sporten, want een gezonde geest bevindt zich graag in een gezond lichaam. Dan even de creativiteit aanroepen om aan blog te knutselen (hoe vinden jullie 'm zover?) en alweer wat nieuwe termen bijgeleerd in html/css (ik snap het onderscheid tussen die twee nog niet echt...), paintshop weer eens maximaal gebruikt en veel gespiekt in andere blogs. En tenslotte pak je een tijdschriftje, installeer je je op bed en leest eens even lekker bij.

Dit keer is het Hollands Diep, een blad dat ik nog niet eerder heb gelezen. Gekocht vanwege een interview met Pascal Mercier, maar zo ver ben ik nog niet. Eerst even opgehouden door een artikel over de schrijvers Arthur Japin en Joke Hermsen. En wat kan Japin het weer lekker verwoorden:
Wij vullen onze dagen met schrijven en pianospelen, dansen, zingen, schilderen en lezen, dingen die een mens moet doen om te worden wie hij is.
Eerder had hij me al via Vaslav kennis laten maken met Nietzsche, wat me na even googlen al naar het credo "Wordt wie je bent" leidde. Dit is een invulling van het credo waar ik wel mee kan leven geloof ik.

1 opmerking: